Знову про каламутну схему із Житнім ринком

Незалежні експерти, громадські активісти висунули обгрунтоване припущення, як міська влада намагається застосувати хитру технологію для виведення з-під крила комунальної власності Житнього ринку

КМДА зупинила аукціон з оренди ринку, навіть не розпочавши. Основна причина – обурення киян, які побачили у цій справі непрозорі умови торгів.

«Хочуть вкрасти Житній ринок. Шеф-кухар Євген Клопотенко вже майже рік працює над баченням концепції збереження функції ринку та його сучасного  розвитку. Але місцева влада просто хоче вкрасти цей об’єкт», — прокоментував громадський діяч і голова Офісу трансформації Максим Бахматов.

Як вважають активісти, непрозорі умови конкурсу могли бути навмисне «заточені» під ТОВ «Танджерін», адже компанія вже орендує другий поверх Житнього ринку. Аукціон на оренду другого поверху Департамент комунальної власності Києва провів на початку 2022 року. Переможцем стала вже знайома нам фірма «Танджерін». До слова, нині Антимонопольний комітет розслідує справу про можливу змову під час процедури.

І тепер уявіть: є компанія, яка давно орендує частину ринку. Не платить гроші за оренду. Водночас у КМДА оголошують аукціон, який, наприклад, виграє інша компанія. І ця компанія має провести ремонт, реконструкцію тощо. Як цій компанії домовлятися з ТОВ «Танджерін» і ремонтувати тут приміщення – незрозуміло.  І жоден у здоровому глузді бізнесмен не піде на такий ризикований крок.

Небайдужість киян та суспільне обурення не дали КМДА провернути все так, як вона хотіли. Перенесення аукціону на іншу дату, на жаль, не змінило основної суті проблеми.

Докладніше про це в  новому випуску «В тіні Каштана»: ЩЕ НЕ КІНЕЦЬ? ДОЛЯ ЖИТНЬОГО РИНКУ В КИЄВІ

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *