Майже військова бригада: підраховано кількість помічників нардепів

Найбільше помічників мають сім народних обранців

У Верховній Раді  Україні нині працює 4449 помічників народних депутатів, що вдесятеро більше самих парламентарів.

Такі дані дослідження наводить РУХ ЧЕСНО.

Як зазначають аналітики, переважна більшість помічників нардепів — 3295 — працює на громадських засадах, 1087 — за строковим трудовим договором на постійній основі, 67 — теж за строковим трудовим договором, але поєднують це з іншою роботою. Всі вони є помічниками 401 народного депутата, які станом на кінець вересня 2024 року працюють у Верховній Раді України.

Варто зазначити, що відповідно до чинного законодавства, кожен із народних обранців має право найняти собі в допомогу максимум 31 помічника-консультанта. Такі помічники можуть працювати за трудовим договором (отримувати за свою роботу гроші) або на громадських засадах.

І такими законними можливостями, як з’ясувалося, скористалися семеро нардепів, які мають максимальну кількість помічників — по 31-му. Четверо з них є представниками фракції «Слуга народу» (Сергій Гривко, Георгій Мазурашу, Анатолій Драбовський і Михайло Лаба), троє — колишні депутати нині забороненої ОПЗЖ (Олександр Фельдман, Віктор М’ялик і Олександр Герега).

Нагадаємо,  у Верховній Раді України дві депутатські групи перебувають на межі зникнення через недостатню кількість депутатів у своєму складі.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *