Активісти назвали ім’я чиновника, який може сприяти забудові Протасового Яру

Забудовник не полишає надії загарбати землю

Окремі представники столичної влади намагаються допомогти забудовнику отримати жадані дозволи на забудову історичної місцевості Протасів Яр, яку Київрада вирішила перетворити на ландшафтний заказник місцевого значення.

Про це йдеться у новому випуску ютуб-проєкту «В тіні Каштана».

«У нас складається стійке суб’єктивне враження, що пан Терентьєв (голова постійної комісії Київради з питань архітектури, містопланування та земельних відносин Михайло Терентьєв, — ред.) дуже намагається допомогти забудовнику в досягненні їх цілей щодо забудови… І намагається тепер переконати і громаду, і депутатів, що допоки громада не погодилась на «мирний план» забудовника, проєкти рішень, які ми зібрались обговорювати, не можна виносити на голосування», — поділилися думками представники ГО «Захистимо Протасів Яр» на своїй сторінці у соцмережі.

Варто зазначити, що 19 вересня, у день проведення сесії Київради, під стінами КМДА відбувся черговий мітинг на захист Протасового Яру. Саме на цій сесії мали розглянути два проєкти рішень щодо Протасового Яру, які передбачають зміну статусу земельних ділянок на категорію «зелена зона», відповідно до вимог щодо заказників.

«Для нас це дуже важливі рішення, тому що вони продовжують правові заходи, спрямовані на те, щоб закріпити за цією зеленою зоною відповідний статус і просуватись далі в розвитку цієї території як заказника», — сказала журналістам проєкту «В тіні Каштана» координаторка ГО «Захистимо Протасів Яр» Євгенія Загуменнова-Крупович.

Як результат — увага громадськості до проблеми і постійна робота активістів сприяли тому, що Київрада ухвалила рішення викупити земельні ділянки Протасового Яру, які наразі знаходяться у приватній власності.

Детальніше про те, які проблеми переслідують Протасів Яр і які наслідки потягне за собою реалізація забудови, – в новому випуску проєкту «В тіні Каштана».

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *