У Києві завершується  купальний сезон: температура води поставила рекорд

Метеорологічне літо ще триває

У Дніпрі біля Києва температура води пішла на спад, що свідчить про початок завершення масового купального сезону, який цього року тривав 118 днів, що є рекордом за час спостережень.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія ім. Бориса Срезневського.

«23 вересня середньодобова температура води у Дніпрі перейшла через відмітку +20°С у бік зниження», — повідомили метеорологи.

Вони нагадали, що перехід температури води через позначку +20°С (у бік підвищення) цього року відбувся 28 травня.

Водночас найкоротший період, придатний для купання в Дніпрі, спостерігався в столиці  1994 року й тривав лише 52 дні.

Між тим це літо також стало рекордним за показниками максимальної температури води  в  Дніпрі біля Києва: 16 липня вона прогрілася до 29,0°С.

Не зважаючи на зниження температури води, зауважили кліматологи, метеорологічне літо в столиці триває і закінчиться тоді, коли відбудеться стійкий перехід середньодобової температури повітря через плюс 15 градусів у бік зниження.

Нагадаємо, ситуація з виявленням нечистот, які були скинуті в росії в річку Сейм і тепер прямують Десною до Києва, залишається під контролем. Всі оперативні служби готові до  можливого негативного розвитку подій.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *