Протасів Яр: названо перешкоди на шляху створення ландшафтного заказника

Забудовник не залишає надії загарбати землю

Не зважаючи на те, що Київрада ухвалила рішення про створення ландшафтного заказника  «Протасів Яр», забудовник не відмовляється від  намірів забудувати історичну місцевість і разом із деякими чиновниками із столичної влади хоче змінити вже узгоджені проєкти рішень щодо благоустрою рекреаційної зони.

Про це йдеться в новому випуску ютуб-проєкту «В тіні каштана».

«Рішення про створення заказника є. Скасування дозволу на забудову теж є. Здавалось б — перемога. Проте не все так просто», — констатують журналісти.

По-перше, зазначають вони, деякі ділянки Протасового Яру досі перебувають у приватній власності. По-друге, частина земель має статус «під забудову» замість «зеленої зони». Проєкти рішень щодо зміни статусу було обговорено з громадою і погоджено ще кілька років тому. Однак із невідомих причин їх до цього часу так і не ухвалено.

«Фактично єдиною проблемою є те, що проєкти рішень не подобаються забудовнику. Проте проблемних питань щодо проєктів рішень вони не озвучили. Наш висновок: забудовник дуже не хоче, щоб були прийняті ці рішення», — зазначається на сторінці  ГО «Захистимо Протасів Яр» в соціальній мережі Фейсбук.

Те, що забудовник не планує відмовлятися  від ідеї знищити заказник і звести там ЖК,  підтверджується й тим, що донині триває судовий розгляд за позовом ТОВ «Протасів Яр» про скасування рішення Київради щодо створення заказника «Протасів Яр».

Детальніше про те, які проблеми виникають навколо створення заказника «Протасів Яр» і які наслідки матиме  реалізація забудови, дивіться в новому випуску ютуб-проєкту «В тіні каштана»

Читайте також: Бюджет, військові та Протасів Яр: як проходило вересневе засідання Київради

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *