Стало відомо, скільки в Україні ліквідовано «мертвих» партій

Політичні партії, реєстрація яких припинена.

Суди не квапляться анулювати реєстрації недієздатних політсил

Починаючи з 2016 року, Міністерство юстиції України подало до судів 53 позови щодо анулювання реєстраційних свідоцтв політичних партій, які тривалий термін не подають ознак життя,  тобто не займаються політичною діяльністю, а лише існують формально на папері.

Про це повідомляє Рух ЧЕСНО.

Як зазначають аналітики організації, із вказаної кількості поданих судових позовів  ухвалено рішення про скасування реєстрацій  11 партій.

Також остаточні судові рішення було ухвалено щодо 8 зареєстрованих політичних сил, яким реєстрацію не анулювали.

В усіх інших випадках, як зазначили в громадській організації, провадження досі або перебувають на розгляді в судах різних інстанцій, або були закриті чи зупинені.

Цікаво, що починаючи з 2020 року, 20 проваджень все ще перебувають на розгляді суду першої інстанції та щодо них не було ухвалено жодного рішення. Ними мав займатися ліквідований ОАСК, проте лише 12 справ  передані до Київського окружного адміністративного суду.

Як зауважили політичні аналітики, чинним законодавством передбачено, що Міністерство юстиції України має звернутися з позовом до суду про анулювання реєстрації, якщо партія не брала участь у загальнонаціональних виборах протягом останніх 10 років, подала недостовірні дані під час реєстрації або не сформувала достатню кількість місцевих осередків.

Нагадаємо, упродовж 2023 року найбільшу кількість законопроєктів серед нардепів зареєстрували у стінах парламенту 12 народних обранців. Однак із них чотири є «виробниками» найбільшої кількості безкорисних проєктів законів — так званого законодавчого спаму.

Більше новин, фото та відео у Телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в Телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в Телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *